Roze-Film-Avond: Mixed Kebab (België 2011) ♂♂

vrijdag 30 november 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Mixed Kebab (België 2011)
In Mixed Kebab, de Vlaamse gay film spelen Turkse, Nederlandse en Belgische acteurs. Dit sociaal drama van Guy Lee Thys gaat over de multiculturele samenleving en culturele verschillen, familiewaarden en homoseksualiteit van mannen. Dit ruime pakket aan onderwerpen wordt op soms humoristische wijze maar met oog voor de realiteit en in detail neergezet.

In Antwerpen verlangt de Turkse jongeman Ibrahim (Cem Akkanat) naar een relatie met local boy Kevin in plaats van te trouwen met zijn nichtje Elif. Maar dat gaat zomaar niet!
Bram, in feite Ibrahim, verbergt zijn homoseksualiteit voor zijn moslim familie. Brams ouders vermoeden echter iets en willen hem snel koppelen aan Elif, zijn 18-jarige Turkse nicht. Bram legt zich neer bij de hypocrisie maar wil Elif eerst ontmoeten. Hij vraagt de knappe Vlaamse jongen Kevin om hem naar de bruid in Turkije te vergezellen. Maar of dat goed afloopt?

“Het is bijna lachwekkend dat veertig, vijftig jaar na de seksuele revolutie homo’s nog bang moeten zijn om uit de kast te komen of openlijk gay te zijn”, zegt Guy Thys naar aanleiding van zijn film. Turks of blank Belgisch, in zijn vertelling maken beide groepen zich schuldig aan homofobie en straatcriminaliteit.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,