COC Deventer 9e bij het Nationaal COC-songfestival

Tijdens het Nationaal COC-songfestival dat op zaterdag 17 november in Delft gehouden werd, heeft COC Deventer nog net een top-10-positie weten te bereiken. De IJsselstad en regio werd vertegenwoordigd door Miss Behave en het nummer ‘Als Ik Eerlijk Ben’; afgelopen mei won dit nummer het Euro-Song-Gala dat in de Achterzaal van de Openbare Bibliotheek Deventer werd georganiseerd. Nadat bij het Nationaal COC-festival alle punten van vak- en publiekjury waren uitgereikt stond COC Deventer uiteindelijk als negende op het scorebord.

Winnaar was COC Limburg met het dynamische nummer ‘Fatigay’ dat op zeer energieke wijze gebracht werd door Ethique Gaylectronique (Niena Bocken, ook tekst en muziek). Als tweede eindigde COC Nijmegen met ‘In Mijn Ogen’ van Davide la Cara en op de derde plek stond COC Noordoost Brabant met het nummer ‘Kom Eruit!’ van Jos Cové en The Jukebox Boys.


COC Limburg brengt nog één keer het winnende nummer

Volgens kandidaat Jeroen Vermaas en jurylid Ojon van Strijland was het voor COC Deventer wel weer goed om na jaren van afwezigheid weer bij het liedjesfestival aanwezig te zijn. Ook de hele opzet van het festival en vooral de presentatie van Margreet Dolman werd zeer geslaagd genoemd, ook al zorgde de laatste dat het festival wel veel langer duurde dan gepland.

Mocht COC Deventer er volgend jaar weer bij willen zijn, dan zal waarschijnlijk een lange reis zuidwaarts moeten worden gemaakt. Bovendien ligt de uitdaging om een eigentijds nummer te vinden waar de Roze IJsselstad goed mee voor de dag kan komen. In ieder geval geen gedateerde klanken over zielige homo’s en droevige coming-out-ballades, want deze bleken niet meer van deze tijd. Al was de flitsende poging van COC Noordoost Brabant met strak gechoreografeerde backing-vocals wellicht een uitzondering.


Onze kandidaat maakt zich twee keer op; eerst voor de act en daarna nog een keer voor de uitslag (samen met ons jurylid)

Tags: ,