Cabaretvoorstelling Rop Janze (i.v.m. 'Nederland Leest')

zaterdag 3 november 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Vanaf donderdag 1 november gaat de actie ‘Nederland Leest’ weer van start; dit jaar staat het boek ‘De Donkere Kamer van Damoklas’ van W.F.Hermans centraal.

Op zaterdag 3 november is er in de Bibliotheek Centrum om 20.00 uur een cabaretvoorstelling van Rop Janze. Hij gaat in het cabaretprogramma ‘Heel Nederland Leest de Donkere kamer’ in op de belangrijkste thema’s van de klassieker van W.F. Hermans: angst dreiging, verraad en de vraag of je een andere sterveling echt kunt doorgronden. Rob Janze vertaalt enkele thema’s naar deze tijd: wat houdt heldenmoed in 2012 in? Hoe vreedzaam is onze samenleving?
Ook de achtergrond van De donkere kamer van Damokles en zijn eigenzinnige schrijver komen aan bod in deze vrolijke voorstelling over waarheid en leugens, oprechtheid en onechtheid, donkere kamers en lichtvoetigheid, haarverf en mislukte foto’s!
De toegang is gratis.

In zijn bejubelde roman De donkere kamer van Damokles komen Hermans’ centrale thema’s op geraffineerde en beklemmende wijze aan bod: angst, dreiging, verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander.
De donkere kamer van Damokles wordt tijdens de campagneperiode van donderdag 1 t/m vrijdag 30 november door de openbare bibliotheken gratis aan hun leden verstrekt.