Brad Pitt steunt homorechten campagnes


 
Bron: gaykrant.nl

Acteur Brad Pitt heeft opnieuw zijn steun betuigd aan de strijd voor gelijke relatierechten voor paren van gelijk geslacht. Dit keer liet hij het niet bij woorden alleen.

Pitt doneerde 100.000 dollar aan de Amerikaanse Human Rights Campaign, de organisatie die in diverse staten strijdt voor openstelling van het burgerlijk huwelijk.

In een email aan leden van Human Rights Campaign schreef Pitt dat ‘het ongelofelijk is dat relaties die mensen met elkaar willen aangaan onderwerp van stemmingen zijn op de aanstaande verkiezingsdag.’

Dinsdag a.s. gaan de Amerikanen naar de stembus voor een nieuwe president. Er worden dan tegelijk tal van referenda gehouden, waaronder die over openstelling van het huwelijk in de staten Maryland, Maine, Minnesota en Washington.

Het is trouwens 250 weken geleden (eind januari 2008) dat de eerste cartoon van Reindert Meutstege op de website van COC Deventer verschenen is. Iedere week een getekende knipoog naar actueel ‘roze nieuws’ uit binnen- en buitenland. En nu op naar de vijfhonderd!!