Uitreiking eerste 'Roze Loper' in regio Deventer


 
Bron: cocdeventer.nl

Op zondag 28 oktober wordt aan Zorginstelling Herbergier ‘De Ehze’ in Almen als eerste in de regio van COC Deventer de ‘Roze Loper’ uitgereikt. Deze ‘Roze Loper’ is een officieel certificaat ontwikkeld door het Consortium Roze 50+ Nederland.

Binnen de ouderenzorg en welzijnssector is er momenteel nog te weinig aandacht voor Roze 50Plussers. De doelgroep is niet zichtbaar en onder professionals en management van instellingen leeft het idee dat ouderen niet homo of lesbisch zouden zijn. Roze bewoners die wel open zijn over hun geaardheid krijgen te maken met discriminatie. De ‘Roze Loper’ is de erkenning dat een zorginstelling wel aandacht heeft voor roze 50Plussers. Door het invoeren van dit certificaat weten homoseksuele ouderen dat ze bij die instellingen meer dan welkom zijn en niet op oudere leeftijd weer terug de kast in moeten.

De roze werkgroep 50Plus van het COC Deventer is enorm blij met deze uitreiking. De werkgroep zet zich in om bij zorginstellingen de ‘Roze Loper’ onder de aandacht te brengen. Op dit moment zijn er vier ‘Roze Lopers’ aangevraagd. De werkgroep van het COC werkt hierbij nauw samen met het Consortium Roze 50+. Dit is een samenwerkingsverband tussen ANBO, COC, MOVISIE en VILANS.

De uitreiking op ‘De Ehze’ vindt plaats op zondag 28 oktober om 15.00 uur. Aansluitend is er voor genodigden een gezellige muziekmiddag met een drankje en een hapje.

Tags: