Lady Gaga: “Mening paus is irrelevant”


 
Bron: gaykrant.nl

Lady Gaga heeft de rol van de paus in het debat over openstelling van het burgerlijk huwelijk voor homoparen in Frankrijk gemarginaliseerd. In een interview met het Franse Europe 1, noemt ze zijn rol niet meer van belang. “Het huwelijk gaat gewoon open.”

De zangeres reageert hiermee op uitlatingen van de prelaat die hij eerder deze week maakte naar aanleiding van het Franse voornemen het huwelijk open te stellen. De paus hield vrijdag jl. de 32 Franse bisschoppen voor alles in het werk te stellen om het huwelijk exclusief voor man en vrouw te behouden om zo familiewaarden te beschermen.

Lady Gaga reageerde op Europe 1-radio: “Ik denk dat het huwelijk open zal gaan. Het moet ook. Hoe kunnen we als mens gelijkwaardig zijn als niet iedereen wordt toegestaan op dezelfde wijze van een ander te houden? Wat de paus vindt van homoseksualiteit is niet meer van wereldbelang. Het telt alleen nog voor diegenen die hem nog mogen en zijn visie volgen. Het is zeker niet de mening van alle religieuze mensen.”