Roze-Film-Avond: Four More Years (Zweden 2010) ♂♂

vrijdag 28 september 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Four More Years (Zweden 2010)
Zweedse komedie met gevatte dialogen en hartverwarmend verhaal.
Verliefd op je grootste politieke tegenstander! Partijleider David Holst is in Zweden al jaren een van de meest populaire politici, hij is knap, grappig en de ideale kandidaat om de nieuwe minister-president te worden. Maar na een dramatische verkiezingsstrijd gaan zijn tegenstanders, de sociaal-democraten, er opeens toch met de winst vandoor.

Gedesillusioneerd sleept David zich na zijn politieke nederlaag weer naar zijn werk. Zijn leven voelt betekenisloos. Tot hij opeens Martin ontmoet. Martin is aantrekkelijk, houdt van het leven en David valt als een blok voor hem. Maar David is getrouwd en overtuigd heteroseksueel. En tot overmaat van ramp komt hij erachter dat Martin ook nog eens een machtig lid is van één van zijn grootse politieke rivalen is, die zijn liberale partij net met de grond gelijk gemaakt hebben. David wordt enorm met zichzelf en zijn positie geconfronteerd. Moet hij zijn carrière en huwelijk opgeven? En dat allemaal voor een sociaal-democraat die meer one-night stands heeft gehad dan David stemmen?

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,