Spuugincident tijdens door Erwin Olaf georganiseerde 'Kiss-In'


 
Bron: gaykrant.nl

Fotograaf Erwin Olaf heeft het bijgelegd met de snackbarhouder, tegen wie hij hevig uitviel omdat deze opmerkingen maakte toen Olaf zijn vriend zoende. De Kiss-In is desondanks doorgegaan, maar de actie was niet langer tegen de snackbar gericht.

‘Het wordt tijd dat je op elke straathoek in Nederland je geliefde mag aanraken, hand in hand mag lopen, mag kussen en soms hartstochtelijk mag zoenen’, zei Olaf bij de manifestatie waar ruim honderd man op waren afgekomen, onder wie wethouders Gehrels en Van der Burg.

Aanleiding voor de Kiss-In was een conflict tussen Olaf en de eigenaar van een snackbar op het Hugo de Grootplein. Toen Olaf daar zaterdagavond met zijn vriend stond te zoenen, was de snackbarhouder daar volgens Olaf niet van gediend. De eigenaar riep hun namelijk toe om te stoppen met kussen. Daar reageerden Olaf en zijn vriend niet op, waarna een opstootje ontstond. Vervolgens bedacht de fotograaf de Kiss-In.

Tijdens de manifestatie was er een incident. Geenstijl-verslaggever Tom Staal werd door Olaf in het gezicht gespuugd. Waarom hij dat deed werd niet duidelijk. Wethouder Gehrels trachtte de zaak verder te sussen.