Lezing Ted van Lieshout tijdens opening 'Roze Kasten'

Op zaterdag 22 september worden in de Openbare Bibliotheek (Brink 70 te Deventer) op feestelijke wijze de ‘Roze Kasten’ officieel ingewijd. In deze kast zijn boeken, DVD’s en studies gericht op homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelens te vinden, die natuurlijk ook voor ge├»nteresseerden buiten de doelgroep toegankelijk zijn.

Vanaf 16.00 uur kan men terecht in de bibliotheek en van 16.30 uur tot 18.00 uur zal schrijver Ted van Lieshout een lezing geven rondom zijn meest recente boek ‘Mijn meneer’. Daarna worden de Roze Kasten officieel geopend en is er gelegenheid om nog wat na te genieten tot ┬▒ 19.00 uur.

Korte beschrijving van ‘Mijn meneer’
Een elfjarige jongen loopt rond met een geheim. Hij durft het aan niemand toe te vertrouwen, behalve aan Maria. Ze staat met het kindje Jezus in haar armen in een kapelletje langs de weg naar school. Aan haar biecht Ted op dat hij een bijzondere vriendschap heeft gesloten met een meneer. Maar hij vertelt het haar niet zomaar; hij hoopt dat ze er iets voor terug wil doen.

Op overrompelende wijze vertelt Ted van Lieshout het verhaal over de relatie met `mijn meneer , die zich in zijn eigen jeugd heeft afgespeeld. Met grote subtiliteit voert hij de spanning op tot het aangrijpende slot dat geen lezer onberoerd zal laten.

Meer informatie is te vinden via de website van Ted van Lieshout .

Tags: ,