Frankrijk krijgt homohuwelijk


 
Bron: gaysite.nl

De nieuwe president van Frankrijk, de socialist François Hollande, heeft laten weten dat zijn partij er naar streeft om binnen een half jaar een wetsvoorstel te doen rond de openstelling van het huwelijk. In zijn verkiezingsprogramma beloofde Hollande de homoseksuele kiezers al dat hij voor de komst van het homohuwelijk en de mogelijkheid van adoptie door homostellen is. Naar verwachting zal een nieuwe wetsontwerp begin 2013 besproken worden in het Franse parlement. Volgens ingewijden zal een ruime meerderheid voor de komst van het homohuwelijk stemmen zodat homostellen hetzelfde jaar nog in het huwelijksbootje kunnen stappen.

Uit een peiling van de Franse krant Le Parisien bleek onlangs dat ook de Franse bevolking klaar is voor de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht. Maar liefst 63 procent van de Fransen liet weten voor de openstelling te zijn.

Frankrijk kent al enkele jaren het Pacte Civil de Solidarité (PACS). Deze vorm van geregistreerd partnerschap geeft homostellen wel meer rechten, maar is niet te vergelijken met de rechten en plichten zoals getrouwde heterostellen die kennen.