Film & Café: House of Boys

vrijdag 29 juni 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

House of Boys (Luxemburg/Duitsland/Nederland 2009)
De homoseksuele jongen Frank verlaat zijn benauwende familie in Luxemburg om met een vriendin naar het vrije Amsterdam te gaan. Het verloopt niet helemaal zoals gepland, wanneer de vriendin al snel weer vertrekt en ze Frank zonder woning of geld achterlaat.
Even niet meer feestend, maar op zoek naar werk en een verblijfplaats loopt hij een boys club binnen. Voor hij het beseft is hij aangenomen door Madame – de bedrijfsleider van de Boys Club die wel geld in de leuke jongen ziet, en valt hij als een blok voor Jake, een van de andere hoerenjongens in deze cabaret- annex seksclub die met straffe hand wordt geleid door de travestiet Madame.
Jake claimt dan wel hetero te zijn, er is wel degelijk chemie tussen de twee jongens. Tegen de tijd dat Jake zich overgeeft aan Franks avances krijgt hij symptomen van een mysterieuze ziekte — De speelfilm House of Boys is een roerend verhaal over vrijheid, over ware liefde in het bordeel … en over AIDS in de jaren 80.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,