Film & Café: Circumstance

vrijdag 1 juni 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Circumstance (Frankrijk/VS/Iran 2011)
Drie jeugdvrienden worstelen met seksualiteit, liefde en vriendschap tijdens een tumultueuze adolescentie in het hedendaagse Teheran. Alledrie duwen ze tegen de grenzen van een repressieve omgeving. Atafeh en Kathryn besluiten deel te nemen aan een wereldvreemde ondergrondse scène van illegale feesten waar Theran een jeugd creëert dat in smokkelwaar als films en hip-hop muziek handelt. Net als de meeste tieners proberen ze een bedwelmend en idealistisch leven te leiden waar alles inclusief vrijheid mogelijk is. Echter, wanneer Atafeh’s broer plots opduikt en verliefd raakt op Kathryn die hij wanhopig probeert te versieren, worden niet alleen de vriendschappen op het spel gezet maar ook de uiteindelijke loop van hun levens.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,