Wat doet de werkgroep 50Plus voor jou?

COC Deventer heeft een actieve werkgroep 50Plus, die met uiteenlopende activiteiten de doelgroep wil aanspreken. Hieronder volgt een overzicht van deze activiteiten.

Zondagmiddagsalon
In Café Face it is iedere derde zondag van de maand vanaf 16.00 uur de zondagmiddagsalon geopend. Meestal is er een thema of activiteit en de sfeer is ongedwongen en ontspannen. Er zijn leden van de werkgroep aanwezig. Kom es langs voor een drankje en gesprek. Kijk voor de activiteiten op de agenda van deze website.

optreden van De Jongens van de Reisvereniging

Eetgroep
Heb je zin om één keer per maand samen met andere homomannen en lesbische vrouwen te eten, meld je dan aan als belangstellende. Je wordt dan op de hoogte gehouden van onze plannen en krijgt een uitnodiging als de eetgroep van start gaat.

Culturele activiteiten en wandelingen
Regelmatig worden er culturele activiteiten georganiseerd zoals onlangs een optreden van Ben Hartemink, die voor een volle zaal het verhaal van Brokeback Mountain vertelde. Ook andere theateroptredens zijn in voorbereiding. Daarnaast zetten we af en toe leuke wandelingen uit. Volg de agenda of schrijf je in op de nieuwsbrief van COC Deventer.

Homovriendelijke verzorgingshuizen
Het ouder worden gaat veelal gepaard met lichamelijke gebreken. Hierdoor zijn mensen soms helaas gedwongen om te verhuizen naar een verzorgingshuis. Voor homomannen en lesbische vrouwen breekt dan een extra spannende tijd aan omdat het vraag is of zij in het verzorgingshuis zichzelf kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig voorkomt dat oudere homo’s en lesbo’s dan weer terug in de kast gaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat verzorgingshuizen homovriendelijk zijn en dat ook duidelijk kenbaar maken.

Werkgroep stimuleert verzorgingshuizen om mee te doen met de Roze Loper

De werkgroep voert gesprekken met zo mogelijk alle verzorgingshuizen in de regio Deventer – Zutphen – Apeldoorn. We sluiten hierbij aan op het project De Roze Loper. Wanneer een verzorgingshuis voldoet aan een aantal criteria kan een Roze Loper worden uitgereikt. Dit certificaat kan een verzorgingshuis gebruiken in haar publiciteit en dan weet je direct of het huis homovriendelijk is.

Meedoen?
Kom es naar onze activiteiten. Abonneer je via deze website gratis op de nieuwsbrief van COC Deventer. Wil je helpen met de organisatie dan kun je gebruik maken van onderstaand contactformulier. We kunnen hulp hard gebruiken. Ook zijn ideeën en tips voor activiteiten van harte welkom.

contactformulier 50Plus

Tags: