Film & Café: Novembermond (Dodenherdenking)

vrijdag 4 mei 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.30 uur (latere aanvangstijd)

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Novembermond (Duitsland 1985)
Speciale film vanwege Dodenherdenking (film start daarom om 20.30 uur) – Als de Tweede Wereldoorlog op het punt van uitbreken staat, vlucht de joodse November Messing met haar vader van Duitsland naar het relatief veilige Frankrijk. Daar wordt ze verliefd op Férial.
Als in 1940 de nazi’s Frankrijk binnenvallen, vlucht November verder naar de vrije zone in het zuiden en duikt ze onder bij vrienden van haar vriendin. Maar dan wordt ze verraden en door de Gestapo gearresteerd, verkracht en gedwongen om als prostituée te werken. November ontsnapt en duikt in Parijs onder bij vriendin Férial die, om November te beschermen, gaat werken voor een collaborateursblad.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,