COC Deventer zoekt voorlichters voor in de klas

Vind jij het ook belangrijk om homoseksualiteit bespreekbaar te maken onder jongeren? Dan is dit je kans! COC Deventer verzorgt gastlessen over homoseksualiteit op vmbo, mbo, havo en vwo.

Doel van deze gastlessen is om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en daarmee de tolerantie te vergroten, zodat wederzijds respect wordt bevorderd. Ook krijgen homoseksuele leerlingen die nog niet uit de kast zijn gekomen een hart onder de riem gestoken. Voor het geven van deze voorlichtingslessen zijn we op zoek naar enthousiaste mensen (m/v) die het team willen versterken.

Ben je homo, bi of lesbisch en wil je graag je steentje bijdragen? Geef je dan nu op voor ons speciale opleidingsprogramma. Het programma start in maart en wordt deels gegeven in samenwerking met het landelijk COC.

Wil je eerst wat meer weten over het geven van voorlichting? Dan kun je een keer mee de klas in met twee ervaren voorlichters. Na je aanmelding nemen we contact met je op om een afspraak te maken.

Opleidingsprogramma

  • Je start in maart, april of mei door een keer mee te lopen met een voorlichting, waarbij je met twee ervaren voorlichters de klas in gaat.
  • Ook krijg je samen met andere nieuwe voorlichters een trainingsdag aangeboden, verzorgd door twee ervaren trainers van het landelijk COC. De training wordt gegeven in Deventer op 13 mei 2012. In deze training word je geleerd wat de basisstructuur van een voorlichting is, leer je werken met verschillende werkvormen, word je voorbereid op de vragen die je kunt verwachten en krijg je tips over hoe je een voorlichting voorbereidt en evalueert.
  • Daarnaast organiseren wij voor alle voorlichters:
    • Feestelijke aftrap van het nieuwe schooljaar in september.
    • Een of meer informele avonden in het COC-café onder leiding van een ervaren trainer om ervaringen uit te wisselen. Bij deze trainer kan je ook terecht met persoonlijke vragen.
    • 4x per jaar bijpraat- & uitwisselingsborrel.

Wat vragen we van jou?

Enthousiasme is belangrijker dan ervaring! Ook als je nog geen ervaring hebt om voor een groep te staan, kan je voorlichter worden. Het opleidingsprogramma maakt dit mogelijk, je wordt niet zomaar op een groep ‘losgelaten’. Jouw persoonlijke inzet en bijdrage worden besproken in een individueel gesprek met de coördinator van de werkgroep. Er wordt van je verwacht dat je minimaal eenmaal per maand een lesuur beschikbaar bent. Voorlichting geven is vrijwilligerswerk. Dat betekent dat alleen gemaakte onkosten worden vergoed.

Voorlichter van het COC: een leuke en leerzame uitdaging!

Meer weten?

Neem contact op de werkgroep Voorlichting. Stuur een e-mail naar: voorlichting@cocdeventer.nl of vul het contactformulier in.

Tags: , , ,