Zondagmiddagfilm: David’s Birthday

zondag 18 maart 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 15.00 uur

Roze filmliefhebbers kunnen ook op de derde zondagmiddag terecht. Voorafgaand aan het Zondagmiddagsalon is in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ (Openbare Bibliotheek) een film met een homoseksueel thema te zien en daarna kan men gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer; de toegang is gratis.

David’s Birthday (Italië 2009)
Twee stelletjes, allemaal begin veertig, huren een villa aan de Italiaanse kust om de zomer samen door te brengen. Onmiddellijk zijn er spanningen. Niet alleen binnen de twee koppels, maar ook tussen hen. Diego is een typische playboy, zijn vrouw Shary is beschaafd maar snel geprikkeld. Matteo is een over intelligente psychoanalyticus, en zijn vrouw Francesca een beetje naïef en kwetsbaar. In deze toch al wat onstuimige mix van mensen arriveert Diego en Shary’s zoon David om zijn achttiende verjaardag te vieren. David, een prachtige jongen met het uiterlijk van een Griekse god, is een volwassen man geworden en heeft alles wat Diego nooit had. David is goed in sport, intelligent en heeft een bijbaantje als ondergoedmodel. David’s aankomst zet de sluimerende spanningen op scherp. En Matteo voelt zich tot zijn eigen verbazing enorm aangetrokken tot de zoon van zijn beste vriend. In de Italiaanse zomerhitte wordt Matteo een voyeur, hij bespioneert de prachtige David in een poging de prachtige jonge man te veroveren. Matteo’s vrouw voelt dat er iets in haar relatie met haar man veranderd is…

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,