Vanwege 40 jaar COC Deventer: het Euro Song Gala!

Hoewel sinds 1995 een jaarlijkse COC-traditie, ligt het laatste Euro Song Gala alweer drie jaren achterwege. In mei 2009 werd namelijk in de Openbare Bibliotheek de 14e editie van het festival gehouden, maar nadien is dat er niet meer van gekomen. Vanwege het 40-jarig jubileum van COC Deventer dacht een aantal mensen dat het weer tijd was om het festival voor dit jubileumjaar nieuw leven in te blazen. Datum wordt zaterdag 19 mei (een week voor de finale van het echte Eurovisie Songfestival in Baku) en locatie is opnieuw de centrale hal van de Openbare Bibliotheek te Deventer (Brink 70).

Princess Alberta was in 2009 winnares voor het Verenigd Koninkrijk

Opzet is en blijft om op een creatieve en originele wijze een lied dat ooit aan het echte Eurovisie Songfestival (of één van de voorrondes) heeft deelgenomen neer te zetten. Dat mag door het schrijven van een nieuwe tekst, door het parodiëren van de act of te spelen met het land van herkomst. Ook vertegenwoordigd de deelnemer een Europees land of streek, waarvan een vlag te vinden is (voor bij de presentatiefilmpjes en op het scorebord). Het is niet de bedoeling om de oorspronkelijke act na te doen, want het festival is geen karaokecafé of soundmixshow. Deelnemers mogen live zingen of playbacken en in eerdere edities is het ook voorgekomen dat alleen de achtergronddansers aanwezig waren.

Gezien de grootte van het podium liefst niet meer dan vijf deelnemers per act en let erop dat de boel ook nog moet worden opgeruimd na het optreden (dus geen rotzooi of grote stellages). Verder zullen alle ingrediënten aanwezig zijn omwille van de festivalsfeer: een presentatieduo, een jury, galajurken en natuurlijk de puntentelling. Het festival begint om 21.00 uur en zal doorgaan tot 23.30 uur. Daarna trekt de Eurovisie-karavaan richting COC-café Face It voor een spectaculaire afterparty.

Mensen die zich willen aanmelden of meer willen weten over het deelnemen kunnen een mailtje sturen naar dit emailadres. Er zal dan meer informatie worden verstrekt over de deelname-eisen. De organisatie beschikt over veel oorspronkelijke songfestivalnummers, maar deelnemers zijn op het festival zelf verantwoordelijk voor hun muziekdragers. Aanmelden kan tot zondag 1 mei; zondag 8 mei wordt met een trekking de volgorde van optreden bepaald.

Tags: ,