Literaire Avond met Floortje Zwigtman

woensdag 21 maart 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

De Zeeuwse schrijfster Floortje Zwigtman geeft op woensdag 21 maart een lezing in de Bibliotheek. Ze bespreekt daarin haar trilogie Een groene bloem. Dit drieluik bevat de boeken Schijnbewegingen (2001), Tegenspel (2005) en Spiegeljongen (2010). De boeken vertellen het verhaal van een zondige en verboden liefde in Londen aan het eind van de negentiende eeuw. Over de hartstochtelijke liefde van Adrian Mayfield voor de kunstschilder Vincent Farley en het proces rond Oscar Wilde.

Floortje Zwigtman
Ooit volgde Floortje Zwigtman de lerarenopleiding aan de Hogeschool Zeeland. Ze koos voor het schrijverschap en behaalde twee Gouden Uilen voor haar boek Wolfsroedel en voor Schijnbewegingen. Hoe gaat dat: schrijver worden? Wat moet je allemaal kunnen om het te brengen tot ‘een vrouwelijke Charles Dickens’. Een avondje voor echte lezers!

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: , ,