Film & Café: Shank

vrijdag 30 maart 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Shank (VK 2008)
Cal (18) zit in een jeugdbende in Bristol; ze drinken, rotzooien met drugs, en terroriseren op straat ieder die hun pad kruist. Maar Cal heeft een geheim voor zijn makkers: hij is homo, waar hij bij zijn gang-vrienden nooit voor uit zou komen. Af en toe een sexdate, dat tempert zijn stille liefde voor zijn vriend, de bendeleider Jonno. Nessa, vrouwelijk bendelid, voelt dat er iets is tussen de 2 jongens.
Dan zien ze op straat de Franse student Olivier lopen, en Nessa stookt de jongens op hem te beroven. Dit gaat Cal te ver: hij laat Olivier ontsnappen, rijdt hem achterna en geeft hem een lift. Dat is tegen de codes van de bende. Uit angst voor de woede van de ‘gang’, vraagt Cal of hij ’n paar dagen bij Olivier kan schuilen.
Al snel wordt Cal door hem verleid en leert hij voor het eerst emoties als tederheid en verliefdheid. Hun werelden verschillen, maar hun liefde is puur en bevrijdend. Intussen is Nessa woedend op Cal, en ze zet de jacht in om het joch kapot te maken, en zo Jonno voor haarzelf te winnen.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,