Film & Café: La Llamada

vrijdag 2 maart 2012

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

La Llamada (Argentinië – Italië 2010)
Lea is de jonge, vrije geest in dit met filmische gevoeligheid verteld verhaal, die als arbeidster in een kippenslachterij werkt, maar weet dat ze geknipt is voor betere dingen. Ze is gelukkig met haar vriendje, een tattoo-kunstenaar, maar wil zich niet binden.
De gespannen Lucia daarentegen heeft diametraal tegenovergestelde waarden. Ze is een getrouwde stewardess van middelbare leeftijd en probeert, tevergeefs, een baby te krijgen. Als ze gedwongen wordt te stoppen met vliegen, besluit zij weer pianolessen te gaan geven, zoals vroeger. Haar pupil Lea blaast haar nieuw leven in. Maar als Lea plotseling een baan krijgt in Patagonië, is Lucia verbijsterd. Hoe kan zij, die weer liefde in haar leven bracht, zo onverwacht en zonder pardon vertrekken?
E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,