Deventer KOPLOPERSTAD homobeleid

Loop jij al hand in hand?

Niemand hoeft er binnen onze samenleving alleen voor te staan. Ook niet wanneer het gaat om het hebben van homoseksuele gevoelens en het transgender zijn. Vandaar dat de gemeente en het COC Deventer gezamenlijk een sociale kaart aanbieden. Nuttig voor iedere stadsgenoot, die meer informatie wil over instanties en activiteiten, die homovriendelijk en respectvol zijn naar elke medemens. Als koplopergemeente richt Deventer zich op het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit, veiligheid voor homo’s op straat, in organisaties en op scholen. Ook voert zij beleid rond het tegengaan van discriminatie van homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen in onze regio. Samen met maatschappelijke organisaties zijn afspraken gemaakt om iedere bewoner, jong of oud, auto- of allochtoon, een houvast te bieden, zodat zij haar weg kan vinden naar homovriendelijke instanties en verenigingen. Informatie over dichtstbijzijnde uitgaansgelegenheden, belangenorganisaties en specifieke hulpverleningsinstanties is in , ,