Keniaanse homo's als slaven verhandeld


 
Bron: gaykrant.nl

In het Afrikaanse Kenia worden homostudenten verhandeld als seksslaven in de Arabische wereld. Dat blijkt uit het Keniaanse homotijdschrift Idenity.

Ze worden vooral geronseld op universiteiten waar ze worden voorgehouden dat ze meteen een goede baan krijgen en veel geld zullen verdienen. Uiteindelijk komen ze dan terecht in de handen van mensenhandelaars en worden ingezet in de seksindustrie. Het rekruteren gebeurt vooral op de Kenyatta Universiteit in Nairobi.

Volgens Identity zouden ook bi’s worden gerekruteerd. De studenten worden aan het werk gezet als seksslaven van rijke Arabieren in Qatar, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Veel slachtoffers zijn doodsbang om naar de politie te stappen omdat homoseksualiteit verboden is in deze landen.

“Veel van deze rijke slavendrijvers zijn stiekem homo’s die op deze manier hun lusten kunnen uiten,” zegt één van de schrijvers. “Ze zijn bijna altijd gewoon getrouwd met een vrouw en hebben een gezin.” Kenia kampt met een zeer hoge werkloosheid onder jongeren waardoor studenten extra happig zijn naar baantjes.