Zondagmiddagfilm 'Wilde'

zondag 18 december 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 15.00 uur

Roze filmliefhebbers kunnen ook op de derde zondagmiddag terecht. Voorafgaand aan het Zondagmiddagsalon is in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ (Openbare Bibliotheek) een film met een homoseksueel thema te zien en daarna kan men gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer; de toegang is gratis.

Wilde (VK 1997)
‘Wilde’ is het verhaal van Oscar Wilde: genie, dichter, toneelschrijver en de Eerste Moderne Man die zich op latere leeftijd bewust wordt van zijn homoseksualiteit, enorm worstelt met de balans tussen zijn huwelijk, het vaderschap, zijn carrière en zijn obsessieve liefde voor Lord Alfred Douglas, bijgenaamd Bosie. De gewelddadige vader van Bosie, Markies Queensberry, stuurt aan op een juridische confrontatie door Wilde in het openbaar te beschuldigen van perversiteiten. Wilde weigert het land te ontvluchten en wordt uiteindelijk veroordeeld tot 2 jaar dwangarbeid door de intolerante Victoriaanse rechtspraak. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: