Vlaamse homobeweging blij met gay-premier


 
Bron: gaykrant.nl

De Vlaamse homobeweging çavaria stelt zich afwachtend op inzake het aantreden van het nieuwe kabinet Di Rupo als premier, maar is alvast verheugd dat een homoman zonder problemen premier kan zijn in het land. Ter onderstreping van de feestvreugde is de eigen website opgeleukt met strikjes.

Çavaria-woordvoerder Mieke Stessens: “Het is heel positief dat in België een homoman premier kan zijn, zonder dat daar ophef over ontstaat. Dat benadrukt nog eens dat België voor holebi’s geen slechte plek is om te leven. Wij zijn alvast nieuwsgierig naar de plannen voor gelijke kansen en in het bijzonder voor holebi’s en transgenders”.

“Er bestaan weinig rolmodellen voor holebi’s. Die zijn nochtans heel belangrijk. Ze hebben nood aan zichtbare, actieve en complexloze rolmodellen. Zo kunnen ze zien dat holebi’s maatschappelijk belangrijke functies kunnen vervullen en dat hun homoseksualiteit daarbij niet in de weg hoeft te staan.”

Op de çavaria-website en de Facebookfanpagina’s van çavaria en de Holebifoon, prijken strikjes. Iedereen die het signaal wil geven blij te zijn dat een regeringsleider in België zomaar openlijk homo kan zijn, is uitgenodigd om zijn of haar profielfoto op te leuken met hetzelfde strikje.