Patricia Paay homomoeder 2011


 
Bron: gay.nl

Patricia Paay is uitgeroepen tot homomoeder van 2011. Dat hebben ruim 5.000 stemmers via gay.nl bepaald. Paay moest het opnemen tegen Rita Verdonk en Marijke Helwegen, maar won uiteindelijk met grote afstand.

De 62-jarige Paay heeft veel van haar populariteit in de gay scene te danken aan haar aanwezigheid tijdens de afgelopen Gay Pride. Ze voer mee tijdens de Canal Parade, was gastjurylid bij de Mister Gay-verkiezing en kwam met haar eigen single, ‘Gay Sera Sera’.

TV-icoon

Royalty-expert Peter van der Vorst werd door de gay.nl-bezoekers verkozen tot TV-icoon van het jaar. Hij kreeg meer stemmen dan concurrenten Rik van de Westelaken en Ewout Genemans.

Volgens gay.nl-hoofdredacteur Kristiaan Schimmel verdienen beide sterren hun nieuwe titel. “Het leuke aan Paay is dat ze oprecht plezier heeft tijdens de gay uitjes. Ze stond te stralen op de Gay Pride-boot en had de grootste lol met ‘Gay Sera Sera’. Peter van der Vorst is al jaren op tv en is zonder in negatieve zin op te vallen een zeer vertrouwd gezicht geworden. Met zijn interviewstijl dwingt hij respect af, zowel van de kijker als van degene die hij interviewt. Het afgelopen jaar kwam hij publiekelijk op voor zijn principes en kreeg daarvoor veel waardering vanuit de gay community.”

Uitreiking

De prijzen worden vrijdagavond (23-12-2011 – webmaster) door Frits Huffnagel uitgereikt in de Amsterdamse homobar Ludwig II. Van der Vorst en Paay zijn beide aanwezig (o.v.b.) om hun prijs in ontvangst te nemen. Ook Boris van der Ham en Vera Bergkamp worden in het zonnetje gezet. De prijzen voor de homohoreca worden vrijdagavond (23-12-2011 – webmaster) live bekendgemaakt.