Kerstavond: Roze kerstfilm & hapjes

zaterdag 24 december 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Roze filmliefhebbers kunnen ook op de kerstavond terecht voor een speciale film- en café-avond. Naast de leuke kerstfilm ‘Make the Yuletide gay’ wordt er ook gezorgd voor lekkere hapjes. De film is te zien in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ (Openbare Bibliotheek) en daarna kan men gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 22.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer; de toegang is gratis.

Make The Yuletide Gay (VS 2009)
Olav en Nathan zijn twee studenten aan de universiteit. Ze zijn lovers en wonen min of meer samen op de campus. De kerstvakantie breekt aan en ze maken zich op om naar hun eigen familie af te reizen. Olav neemt kussend afscheid van Nathan en stapt in de auto voor de lange rit naar Wisconsin waar zijn ouders wonen. Onderweg stopt hij bij een bezinestation en wisselt van kleren. De vlotte broek en schoenen en het roze shirt maken plaats voor een meer degelijke outfit. Zijn ouders weten niet dat hij homo is en dat wil hij zo houden. Zijn moeder laat het zelfs niet na hem telkens te koppelen aan de dochter van de buren. Ondertussen heeft Nathan een telefoontje gekregen van zijn rijke jet-set ouders. Ze zijn gestrand in Parijs en slagen er niet in op tijd thuis te zijn. Of hij het erg vindt kerst te vieren met zijn vriend. Nathan ruikt zijn kans en besluit een verrassingsbezoek te brengen aan Wisconsin. Hij weet echter niet dat Olav zijn ouders nooit heeft verteld dat hij homo is. Thuis in Wisconsin is Olav’s gezellige moeder druk bezig met de voorbereidingen voor kerst. Als Nathan plotseling voor de deur staat geeft dit de nodige verwarringen. Hij vindt het niet erg om even een ‘goede vriend’ te zijn maar na een aantal dagen is hij het toch wel zat om alleen te moeten slapen en steeds te moeten liegen over zijn leven. Olav wordt geconfronteerd met de absurditeit van het verbergen van zijn liefde voor de ogen van iedereen waar hij van houdt.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: