Film & Café: For 80 Days

vrijdag 2 december 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

For 80 Days (Spanje/Baskenland 2010)
Als de zeventigjarige Axun naar het ziekenhuis wordt geroepen om voor de zwaargewonde ex-man van haar dochter te zorgen, blijkt de vrouw die voor de andere patiënt in de kamer zorgt, tot haar verbazing Maite te zijn. Maite is een goede vriendin uit haar jeugd, wie ze inmiddels al 50 jaar niet gezien heeft. Ondanks dat hun levens compleet verschillend zijn. Axun heeft gekozen voor een leven met haar man op de boerderij en Maite heeft de hele wereld gezien, wordt al snel duidelijk dat de chemie tussen hen onveranderd is.
Plots grijpt Axun elk moment aan om naar het ziekenhuis te gaan. Dit tot grote verbazing en steeds groter wordende irritatie van haar man. Dan ontdekt Axun dat Maite openlijk lesbisch is en krijgt ze twijfel over haar eigen gevoelens voor Maite.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,