Zondagmiddagfilm: El Ultimo Verano De La Boyita

zondag 20 november 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 17.00 uur

Vanaf oktober kunnen Roze filmliefhebbers ook op de derde zondagmiddag terecht. Voorafgaand aan het Zondagmiddagsalon is in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ (Openbare Bibliotheek) een film met een homoseksueel thema te zien en daarna kan men gezellig doorzakken in COC-café Face It. Let op: de film begint later dan normaal: aanvang film om 17.00 uur; COC-café al geopend vanaf 16.00 uur. De filmmiddag is een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer; de toegang is gratis.

El Ultimo Verano De La Boyita (Argentinië 2009)
Jorgelina brengt samen met haar vader de zomer door op het zinderende Argentijnse platteland. Daar raakt zij dik bevriend met leeftijdsgenoot Mario, een in zichzelf gekeerde boerenzoon die aan het trainen is voor een paardenrace. Dan ontdekt Jorgelina dat Mario geen gewone jongen is, hij houdt iets geheim. Haar door nieuwsgierigheid gedreven zoektocht naar de waarheid leidt tot verwarring, angst en uiteindelijk het nemen van een cruciale beslissing. Het wordt een zomer om nooit te vergeten.

In realistisch gefotografeerde beeld en en een landelijke, ongedwongen setting maakte Julia Solomonoff een ingetogen, teder portret over seksuele bewustwording. El Ùltimo Verano de la Boyita (The Last Summer of the Boyita) is na Hermanas (2005) de tweede speelfilm van de van oorsprong Argentijnse filmmaakster Julia Solomonoff.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: