Film & Café: Secret Diaries of Miss Anne Lister

vrijdag 4 november 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Secret Diaries of Miss Anne Lister (VK 2010)
Het geheime leven van Anne Lister. In Yorkshire, eind 19de eeuw leidt de rijke Anne Lister (landeigenares, vrouwelijk industrieel + reiziger) een verborgen en geheim leven: op haar landgoed tart ze de sociale conventies, want ze woont er stiekem samen met haar minnares Mariana (= Anne Madelay uit Affinity, de film).
Haar familie, die wil dat ze trouwt, weet niets van Annes geaardheid dus schrijft Anne in haar dagboeken haar leven in codetaal op. Een geheim dagboek waarin ze gedetailleerd en openlijk over haar avonturen en liefdes schrijft.

Juist als Anne en Mariana’s geheime en ongeoorloofde relatie naar buiten dreigt te komen, kiest Mariana ervoor de oudere maar rijke Charles te trouwen en nu is Anne Lister ten einde raad en genoodzaakt elders te zoeken naar de passie die ze onbeert.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,