Film & Café: Mine Vaganti

vrijdag 25 november 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Mine Vaganti (Italië 2010)
In de komedie Mine Vaganti keert Tommaso na zijn studie in Rome schoorvoetend terug naar Salento, waar zijn familie Cantone al generaties lang pasta produceert in hun fabriekje, en daar zal nu ook jongste zoon Tommaso worden tewerkgesteld. Hun gezamenlijke maaltijden zijn belangrijk voor hen allen, maar over moeilijke zaken moet gezwegen worden aan de rijk overladen dis.
En dat terwijl Tommasso nu zo ver is dat hij zijn familie onder ogen kan komen om zijn grote geheim te onthullen: hij is homoseksueel en hij wil schrijver worden. Hij hoopt dat de Cantones zo geschokt zijn dat ze hem wegjagen en terug naar Rome laten gaan waar hij zijn dromen wil vervullen.

Maar net als hij tijdens het eten aan zijn coming-out wil beginnen, is zijn oudere broer Antonio hem te snel af met zijn eigen scandaleuze onthulling en zo wordt niet Tommasso, maar Antonio het zwarte schaap van de familie… Het is een comedy ‘op zijn Italiaans’ die alle clichés tart en op zijn kop zet.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,