Documentaire 'Het Zwarte Schaap'

donderdag 24 november 2011

Etty Hillesum Centrum, Roggestraat 3 in Deventer: 20.00 uur

Donderdag 24 november wordt in het Etty Hillesum Centrum de documentaire ‘Kara Koyun’ (Het Zwarte Schaap) van Can Celebi vertoond. De film gaat over Ahmet Yildiz, die in 2008 in opdracht van zijn familie op 25-jarige leeftijd in Istanbul werd vermoord. Eermoord is de meest extreme vorm van homofobie.
Ook gaat het Turkse jongens die worstelen met hun homoseksualiteit (vanwege de gevolgen die het voor hun heeft) en de vraag waarom dit vaak leidt tot problemen met de familie. De film is in het Turks met Nederlandse ondertiteling.

De Turks-Nederlandse filmmaker Can Celebi, actief bij de Turkse hulp- en adviesorganisatie Homoloket in Amsterdam, is aanwezig tijdens de bijeenkomst. Na de film zal Can Celebi vanuit zijn eigen perspectief (deskundigheid, ervaringen in het werk) met het publiek in gesprek gaan over eerwraak, huiselijk geweld, de bedreigde en kwetsbare positie van allochtone LHBT’ers in Nederland.

De documentaire begint om 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt € 6,00. Het EHC is te vinden aan de Roggestraat 3 te Deventer. Meer informatie over het EHC vind je via deze internetpagina.

Tags: , ,