Deventer zorginstelling in top 100 homovriendelijke organisaties

Op de door COC Nederland gepresenteerde lijst van de 100 meest homovriendelijke organisaties komt er één uit Deventer voor. Het betreft Dimence, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, welke dankzij positieve reacties van hun werknemers op de 98e plaats is terechtgekomen. Dit lijkt laag, maar tegen de constatering dat organisaties uit Apeldoorn, Zutphen en zelfs Zwolle niet eens op de lijst voorkomen, is het toch een goed resultaat. De top drie bestaat uit Ingram Micro Logistics (Nieuwegein), Quoratio BV (Bunnik) en Maasstad Internet (Rotterdam). De hele lijst is via deze link te vinden.

Deze lijst is samengesteld met www.sfeermeter.com, een applicatie op Linkedin en Facebook waar werknemers zelf in een test konden aangeven hoe de sfeer rond homoseksualiteit bij hen op de werkvloer is. De applicatie is opgezet door COC Nederland en gefinancierd door Stichting Instituut Gak om homoseksualiteit op de werkvloer onder de aandacht te brengen.

Volgens eerder onderzoek durft één op de drie homo’s en één op de vier lesbo’s op hun werk niet uit de kast te komen omdat ze bijvoorbeeld bang zijn niet meer serieus genomen te worden of denken last te zullen krijgen van pesterijen. De Sfeermeter bevestigt dit beeld. Bij driekwart van de organisaties die hebben meegedaan, zeggen werknemers dat de sfeer goed is, bij een kwart is de tolerantie jegens homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders (LHBT) onder de maat.

De bedrijven op deze lijst kregen van één of meerdere medewerkers een positieve score als het gaat om
homovriendelijkheid, sfeer en tolerantie in het algemeen. Van de ruim 5.000 bezoekers van de site hebben uiteindelijk 532 mensen de test volledig ingevuld wat resulteerde in een lijst van 436 organisaties. In deze lijst zijn LHBT organisaties, eenmansbedrijven en buitenlandse organisaties gewist.

Tags: