Zondagmiddagfilm: An Englishman in New York

zondag 16 oktober 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 15.00 uur

Vanaf oktober kunnen Roze filmliefhebbers ook op de derde zondagmiddag terecht. Voorafgaand aan het Zondagmiddagsalon is in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ (Openbare Bibliotheek) een film met een homoseksueel thema te zien en daarna kan men gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer; de toegang is gratis.

An Englishman in New York (VK 2009)
Bio-pic speelfilm over celebrity QUENTIN CRISP (1908-1999) op latere leeftijd die jaren ’80 New York op stelten zet. Net als in de eerdere film THE NAKED CIVIL SERVANT speelt opnieuw John Hurt Quentin Crisp, vanaf dat hij in 1981 van Londen naar NY verhuist. Popster Sting wijdde zijn song AN ENGLISHMAN IN NEW YORK aan de nichterige excentriekeling.

Biografische speelfilm rond excentrieke celebrity QUENTIN CRISP, nu op oudere leeftijd en in New York jaren ’80.
Quentin Crisp, beroemd geworden na de publicatie van zijn memoires, emigreert naar Manhattan als hij een theatercontract in de wacht sleept in 1981; Quentin Crisp schreef daar boeken en speelde een filmrol als Queen Elizabeth I. In deze biopic film is John Hurt nogmaals Quentin Crisp, die naar New York verhuist; hij laat zich laatdunkend uit over AIDS (‘een modeverschijnsel’), maar zijn kersverse jonge vriend Patrick overlijdt er wel aan.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: