Vanaf oktober: filmmiddag op de derde zondag

Vanaf oktober kunnen Roze filmliefhebbers ook op de derde zondagmiddag terecht. Voorafgaand aan het Zondagmiddagsalon is in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ (Openbare Bibliotheek) een film met een homoseksueel thema te zien en daarna kan men gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 15.00 uur; café geopend vanaf 16.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer; de toegang is gratis.

Op zondag 16 oktober staat de film ‘An Englishman in New York’ (VK 2009) op de agenda. Deze biografische speelfilm rond excentrieke celebrity Quentin Crisp (1908-1999) is een vervolg op de film ‘The Naked Civil Servant’, waarin ook hier de markante Crisp weergaloos wordt gespeeld door John Hurt. Quentin Crisp, beroemd geworden na de publicatie van zijn memoires, emigreert naar Manhattan als hij een theatercontract in de wacht sleept in 1981 en zet New York op zijn kop.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: