Italië: homofobe kastpolitici geout


 
Bron: gaykrant.nl

In Italië zijn, zoals aangekondigd op de site listaouting.wordpress.com, de eerste 10 namen bekend gemaakt van homoseksuele, maar tevens homofobe politici.

De eerste tien zijn Ferdinando Adornato, Mario Baccini, Paolo Bonaiuti, Roberto Calderoli, Massimo Corsaro, Roberto Formigoni, Maurizio Gasparri, Gianni Letta, Marco Milanese en Luca Volonte. De meesten maken deel uit van de conservatieve combinatie van premier Berlusconi, die niet veel op heeft met homorechten.

De actie was eerder deze week aangekondigd door Aurelio Mancuso, voorzitter van de homobeweging Equality Italia. Mancuso heeft laten weten dat hij de creatieve vader van de actie is, maar dat de website buiten hem om, door anonieme personen wordt beheerd. De tien namen zijn die van politici die eind juli tegen de homofobiewet stemden.
Voorstemmers wilden een verzwarende omstandigheid invoeren bij fysiek geweld omwille van de seksuele geaardheid. Met de publicatie willen de beheerders van de website duidelijk maken hoe ‘hypocriet en discriminerend’ deze politici zijn.
Het is de bedoeling dat er later andere namen uit de politiek, showbusiness, sport en uit de religieuze wereld volgen. De organisatie zou over ruim 100 namen beschikken. Volgens de krant La Repubblica zouden er ook huidige ministers bij zijn.

De grootste landelijke homo-organisatie in Italië, ARCI-gay, distantieert zich van de onvrijwillige outing en noemt deze een ‘vulgaire moddercampagne die de privacy schendt’.