Film & Café: Le Fil

vrijdag 30 september 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Le Fil (Frankrijk/Tunesië 2009)
In de film LE FIL trekt Malik in Tunesië bij moeder in (actrice Claudia Cardinale op haar best), nu zijn vader overleden is; eigenlijk wil architect Malik, 30 jaar, zijn mama best wel vertellen dat hij op mannen valt, maar bij gebrek aan durf raakt hij in zijn eigen leugentjes verstrikt en zo schiet zijn coming-out als homo niet erg op…
Maar dat verandert allemaal als hij de tuinman Bilal ontmoet, een man met wie nu alles mogelijk wordt: de architect, zijn lief en zijn moeder gooien taboes overboord en omarmen ten volle het leven.
In de hitte van de Tunesische zomer proeven Bilal en Malik elk van het geluk waar zij zo lang op hebben gewacht. Gedragen door het sensuele spel van acteurs Antonin Stahly-Vishwanada en Salim Kechiouche is deze film een ode aan verboden en toch zo mooie liefdes.
E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Door een samenwerking tussen COC Deventer en de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn binnenkort in een speciale kast in de bibliotheek veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender thema.

Tags: ,