Film & Café: Gia

vrijdag 2 september 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Gia (VS 1998)
Traumatische jeugd en ongelukkige vrouwenliefde brengen Gia aan de heroïne. Deze speelfilm baseert zich op het ware verhaal van GIA CARANGI, een van Amerika’s eerste topmodellen: na een zwaar leven en een stoplicht-relatie met haar vriendin overlijdt Gia in 1986 aan AIDS, 26 jaar jong – Beeldschone actrice Angelina Jolie (TOMB RAIDER, GIRL INTERRUPTED) speelt GIA CARANGI.

De jaren 70 in New York: Studio 54, designer jeans, drugs en disco. Dat is het snelle wereldje waarin de goddelijk mooie Gia zich beweegt. Elke man, elke vrouw kan ze krijgen… Seks, geld, glamour, roem… ze heeft het allemaal voor het grijpen. Ze loopt naar je toe over de dansvloer, schrijdt over de catwalk, kijkt je aan vanaf de voorpagina van een tijdschrift. Ze is een godin. Ze is een ster. Haar naam is GIA.
Gia Carangi (Angelina Jolie) is een mooie schoolverlater uit Philadelphia die brutaal het kantoor van Wilhelmina Cooper (Faye Dunaway) binnenloopt, die een topmodellenbureau leidt in New York. Dankzij Gia’s fascinerende karakter en krachtige seksualiteit staat ze al gauw op de covers van de best verkopende tijdschriften van Amerika. Maar bemind worden door de wereld is niet hetzelfde als bemind worden door een persoon – Gia’s onvervulde wens kan haar in gevaarlijke situaties brengen. En voor een mooie vrouw aan de top kan een misstap tot een vreselijke val leiden.
E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (Walstraat 30 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films en boeken te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

Tags: ,