Homoseksualiteit door de eeuwen heen - Nieuwe Wereld


 
Themacartoons

Tekenaar Reindert Meutstege zorgt iedere week voor een actuele cartoon gebaseerd op het (homo-)nieuws. In de vakantiemaanden juli en augustus staan de cartoons echter in het teken van een speciaal thema. Na ‘Condoomgebruik bij de beesten af’ (2008), ‘De homovakantie van Jean & Jan’ (2009) en ‘Veilige groeten uit…’ (2010) is het thema in 2011 ‘Homoseksualiteit door de eeuwen heen’.

In de zeventiende eeuw gingen de Nederlanders op ontdekkingsreis naar de Nieuwe Wereld en ze stichten vele steden en gebieden. Op deze lange tochten viel er wellicht wel ‘ns wat voor tussen de mannelijk bemanning, maar de straffen waren streng aan boord. Er is een verhaal bekend dat twee ‘betrapten’ op een onbewoond eiland zijn achtergelaten.

Reindert Meutstege laat in deze cartoon zien dat de ontdekkingsreizigers erg onder de indruk konden raken over de schoonheid van de Nieuwe Wereld.