Homoseksualiteit door de eeuwen heen - Middeleeuwen


 
Themacartoons

Tekenaar Reindert Meutstege zorgt iedere week voor een actuele cartoon gebaseerd op het (homo-)nieuws. In de vakantiemaanden juli en augustus staan de cartoons echter in het teken van een speciaal thema. Na ‘Condoomgebruik bij de beesten af’ (2008), ‘De homovakantie van Jean & Jan’ (2009) en ‘Veilige groeten uit…’ (2010) is het thema in 2011 ‘Homoseksualiteit door de eeuwen heen’.

De donkere Middeleeuwen zijn in volle gang in de zesde cartoon. De tijd van Kruistochten, Builenpest en het Feodale stelsel, waarbij de adel en de kerk de dienst uitmaakten en het volk weinig in te brengen had.. Er is dan ook nagenoeg niets bekend over homoseksualiteit in de Middeleeuwen, vergeleken met de perioden ervoor en daarna.

Reindert Meutstege wil in deze cartoon laten zien dat bij kaarslicht de fantasie van sommige kloosterlingen wel eens op de loop kon gaan.