'Mine Vaganti' in Filmhuis De Keizer (met trailer)

donderdag 14 juli 2011

Filmhuis De Keizer, Keizerstraat 78 in Deventer: aanvangstijd n.n.b.

Filmhuis De Keizer is dé plek in Deventer waar de betere film vertoond wordt: films die cinematografisch, kunstzinnig, maatschappijkritisch of anderszins iets (meer) te bieden hebben voor een zo breed mogelijk publiek. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel. Dit alles in een ongedwongen sfeer en in de meest sfeervolle filmzalen van Oost-Nederland; de Roggezaal en de Keizerzaal.

Mine Vaganti (Italië 2010)
Tomasso Cantone is de jongste telg uit een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, in het zuiden van Italië. Hij leidt een comfortabel leventje in Rome, heeft de ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is. Als zijn vader hem vraagt om terug te keren naar Lecce om mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso, die daar helemaal geen zin in heeft, om uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Hij hoopt dat hij op die manier aan zijn verplichtingen kan ontkomen. Maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio. Tomasso belandt onverwacht in een situatie die hij te allen tijde had willen vermijden. Hoofdrolspeler Riccardo Scamarcio is op het moment één van de meest geliefde acteurs in Italië. Verder is Mine Vaganti een warmbloedige, redelijk komische zedenschets, die liefdevolle rondjes loopt door Tommaso’s tamelijk onevenwichtige familie.

Vanaf 14 juli in Filmhuis De Keizer.

Mis ‘m niet!

Tags: , ,