Homoseksualiteit door de eeuwen heen - Prehistorie


 
Themacartoons

Tekenaar Reindert Meutstege zorgt iedere week voor een actuele cartoon gebaseerd op het (homo-)nieuws. In de vakantiemaanden juli en augustus staan de cartoons echter in het teken van een speciaal thema. Na ‘Condoomgebruik bij de beesten af’ (2008), ‘De homovakantie van Jean & Jan’ (2009) en ‘Veilige groeten uit…’ (2010) is het thema in 2011 ‘Homoseksualiteit door de eeuwen heen’.

Als eerste gaan we terug naar de Prehistorie, toen de Homo Neanderthalis nog door Europa trok. Rondom de Neanderthaler bestaan diverse vooroordelen en lange tijd stond deze menssoort als een simpele brute kracht bekend. Het feit dat de Neanderthaler meer hersens had dan de huidige mens en verschillende ijstijden wist te overleven zorgt ervoor dat men tegenwoordig heel wat positiever over deze menssoort oordeelt.

In de cartoon grijpt Reindert Meutstege terug naar de oude reputatie van de Neanderthaler, maar wil binnen dit stereotype beeld toch een andere kant belichten.