Homoseksualiteit door de eeuwen heen - Griekenland


 
Themacartoons

Tekenaar Reindert Meutstege zorgt iedere week voor een actuele cartoon gebaseerd op het (homo-)nieuws. In de vakantiemaanden juli en augustus staan de cartoons echter in het teken van een speciaal thema. Na ‘Condoomgebruik bij de beesten af’ (2008), ‘De homovakantie van Jean & Jan’ (2009) en ‘Veilige groeten uit…’ (2010) is het thema in 2011 ‘Homoseksualiteit door de eeuwen heen’.

Bij de derde cartoon gaan we naar het Oude Griekenland en we komen terecht bij de beroemdste Miss-verkiezing ooit: het Paris-oordeel. De Trojaan Paris mocht een Gouden Appel uitreiken aan degene die hij de mooiste vond. Hij koos uiteindelijk de godin Aphrodite en haalde zich daarmee de woede op de hals van de godinnen Hera (vrouw van Zeus, met pauw) en Athena (van dezelfde stad, met uil). Dat resulteerde tenslotte in de uitbraak van de Trojaanse oorlog.

In deze cartoon maakt Reindert Meutstege er een Travo-verkiezing van, want ook hierbij zijn de niet-winnaars altijd even goede verliezers.