Homoseksualiteit door de eeuwen heen - Egypte


 
Themacartoons

Tekenaar Reindert Meutstege zorgt iedere week voor een actuele cartoon gebaseerd op het (homo-)nieuws. In de vakantiemaanden juli en augustus staan de cartoons echter in het teken van een speciaal thema. Na ‘Condoomgebruik bij de beesten af’ (2008), ‘De homovakantie van Jean & Jan’ (2009) en ‘Veilige groeten uit…’ (2010) is het thema in 2011 ‘Homoseksualiteit door de eeuwen heen’.

De tweede cartoon brengt ons naar het Oude Egypte. Bouwers van grote bouwwerken en diepe grafkelders. De allereerste afbeelding van een homoseksueel koppel vinden we ook in Egypte, namelijk Khnumhotep en Niankhkhnum. De heren zijn vereeuwigd in 2400 voor Christus in een liefdevolle pose, omringd door familie.

In de cartoon laat Reindert Meutstege zien wat Khnum en Niankh (voor hun vrienden) in hun vrije tijd deden.