Film & Café: 'No End' (Senza Fine)

vrijdag 1 juli 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

No End – Senza Fine (Italië 2008)
De Italiaanse vrouwen Giulia en Chiara reizen af naar Nederland, omdat in hun eigen land Italië KI – Kunstmatige Inseminatie – slechts wordt gegeven aan heteroseksuele paren. In Nederland handelt het lesbische stel alle hindernissen van de ambtelijke molen af, en nu begint het wachten op de oproep door de behandelende arts. Alles marcheert zoals gewenst, maar dan ontdekt Chiara een knobbel in haar borst; hierna trekt zij zich meer en meer terug in zichzelf en zelfs tegen Giulia vertelt ze niet wat de diagnose is… Daarmee wordt deze tijd – waarin ze vreugdevol zouden wachten op de uitvoering van hun kinderwens – steeds meer een verscheurende test voor hun relatie. Regisseur Roberto Cuzzillo geeft via rustige sfeerbeelden de zorgen en gedachten van de 2 hoofdpersonen ruim baan in zijn film drama SENZA FINE.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

Tags: ,