Film & Café: 'The World Unseen'

vrijdag 3 juni 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis. De liefhebbers kunnen na de film ook nog genieten van de Deventer Zomerkermis.

The World Unseen (Zuid-Afrika 2007)
Amina (Sheetal Sheth) is een vrijgevochten jonge Indiase vrouw in het Zuid-Afrika van de jaren ’50. De apartheid tiert welig, maar Amina is er toch in geslaagd om zo veel mogelijk haar eigen weg te gaan. Ze heeft zelfs een eigen restaurant opgezet, samen met haar vriend Jacob (David Dennis). In dit restaurant ontmoet ze Miriam (Lisa Ray), die net met haar gezin in de streek is komen wonen. Miriam is ook een Indiase vrouw, getrouwd en moeder van twee kinderen. Amina is op slag verliefd en nodigt Miriam uit om weer te gaan lezen en om te komen koken in haar restaurant. De man van Miriam, Omar (Parvain Dabas) vindt dat helemaal niet kunnen en wil vasthouden aan de heersende mentaliteit dat de man alles voor het zeggen heeft. Jacob ontmoet ondertussen een aardige blanke vrouw van het postkantoor en droomt ervan om ondanks de apartheid met haar uit eten te kunnen. De realiteit valt zowel Amina en Miriam als ook Jacob rauw op het dak. Ieder voor zich zal een belangrijke keuze moeten maken.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

Tags: ,