Film & Café: 'Brotherhood'

vrijdag 24 juni 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Brotherhood (Denemarken 2010)
De debuterende Deense regisseur Nicolo Donate heeft het woekerende neonazisme in zijn land op een wel heel provocerende manier willen tonen. Brotherhood, die de hoofdprijs van het Filmfestival van Rome won, draait om de verstikkende codes en mores van bondgenootschappen tussen mannen. Allereerst is er de broederschap van het leger: hoofdpersoon Lars is een teleurgestelde beroepsmilitair. Dan de extreemrechtse terreurcel waar hij ondanks aanvankelijke bedenkingen onderdak vindt. En vervolgens de homoseksuele verhouding die hij met een van de neonazi’s aangaat.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

Tags: , ,