Film & Café: 'Vier minuten'

vrijdag 6 mei 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Vier Minuten (Duitsland 2006)
Duits drama over de relatie tussen een verstokte pianolerares en een rebels meisje dat in de gevangenis wordt klaargestoomd voor een pianoconcours.

De verbitterde bejaarde Traude Krüger is al vele jaren werkzaam als pianolerares in een vrouwengevangenis. De sleur die zich van haar meester heeft gemaakt lijkt te worden doorbroken door de komst van de opstandige Jenny. Het jonge meisje heeft een duidelijk talent voor klassieke muziek, maar lijkt vooral blues en gospel te willen spelen. Traude zet zich met enige aarzeling tot het lesgeven van Jenny met als doel haar klaar te stomen voor een prestigieus Berlijns pianoconcours. De twee botsen op alle mogelijke vlakken en het wordt nog een hele klus om Jenny in het gareel te krijgen.

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Tags: