Film & Café: ‘Contracorriente’

vrijdag 29 april 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Contracorriente (Peru 2009)
Het oogt idyllisch: Miguel (Cristian Mercado) woont met zijn zwangere vrouw (Tatiana Astengo) in een huisje op een kalkwit strand aan een azuurblauwe zee. Overdag een beetje vissen, ’s avonds kaarten en drinken met andere vissers en thuis met zijn vrouw toeleven naar de geboorte van zijn kind.
De harmonieuze schijn bedriegt, want Miguel heeft stiekem een relatie met de sinds een paar jaar in het dorp wonende kunstschilder Santiago (Manolo Cardona). Aan zijn dubbelleven komt een einde als Santiago in zee verdrinkt, waarna zijn geest steeds opduikt in Miguels leven. De verschijning zal pas verdwijnen als Miguel Santiago fatsoenlijk begraaft. Dat kan alleen als hij zijn geheime relatie opbiecht. Durft hij dat aan in de homofobe omgeving?

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Tags: