Film & Café: 'Patrik 1.5'

vrijdag 25 maart 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Laatste Vrijdag van de maand, dus een film met een homoseksueel thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Patrik 1.5 (Zweden 2008)
In Patrik 1.5 verhuizen huisarts Gorän en zijn man Sven Skoogh naar de straat met het hoogste burgerlijkheidgehalte van Zweden. Alle gepoetste huisjes achter frisgroene gazonnetjes herbergen vrolijke gezinnen en gelukkige stellen: het ideale klimaat voor het kind dat de mannen binnenkort gaan adopteren. Hoe idyllisch de buurt ook lijkt, Göran en Sven worden al snel het doelwit van roddels en pesterijen, afkomstig van hun toch niet zo perfecte buren. De ellende is compleet als blijkt dat Jeugdzorg de mannen een administratieve interpunctie-loer heeft gedraaid: hun beloofde adoptiekind, peuter Patrik van 1.5 blijkt een crimineel van 15.

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Tags: