Film & Café: ‘Topp Twins’

vrijdag 4 februari 2011

Centrale Bibliotheek, Brink 70 in Deventer: 20.00 uur

Eerste Vrijdag van de maand, dus een film met een lesbisch thema in huiskamerbioscoop ‘De Kleine Keizerin’ en daarna gezellig doorzakken in COC-café Face It. Aanvang film om 20.00 uur; café geopend vanaf 21.00 uur. De filmavonden zijn een samenwerking tussen COC Deventer, Antiquariaat Jos Wijnhoven en de Openbare Bibliotheek Deventer en de toegang is gratis.

Topp Twins – Untouchable Girls (Nieuw-Zeeland 2009)
Aanstekelijke documentaire over de Nieuw-Zeelandse tweeling Jools & Lynda Topp. De zussen zijn rasechte ‘kiwi’s’. Ze zijn opgegroeid op een boerderij in Nieuw-Zeeland, zijn paarden- en countryliefhebbers, komedianten én lesbisch. The Topp Twins : Untouchable Girls is de eerste keer dat Jools en Lynda hun bijzondere levensverhaal vertellen. De film geeft niet alleen een bijzonder beeld van de twee zussen maar bevat tevens ook 25 jaar Nieuw-Zeelandse geschiedenis. Een hilarische, vrolijke en ontroerende schets van twee bijzondere vrouwen. Overal waar de film werd vertoond, kreeg ‘Topp Twins’ staande ovaties. Op de filmfestivals in Toronto en Melbourne won de film de publieksprijs.

Bij zowel Antiquariaat Jos Wijnhoven (nieuwe DVD’s & oude boeken; Golstraat 9 in Deventer) als bij de Openbare Bibliotheek (Brink 70 in Deventer) zijn veel meer films te verkrijgen met een homoseksueel of lesbisch thema.

E-mail ontvangen over het filmaanbod?

Tags: